Friday, 26 September 2014

Medan dan senarai Supir

Assalamualaikum

Terbeli tiket ke Medan lah pulakkk. terbeli lah sangat.
Tapi sebenarnya memang dah aim untuk October getaway gitu.

Empat hari je di sana tapi rasa instead of sightseeing, macam nak masukkan sedikit hiking. hee

Jadi roughly itin nya cenggini

Day 1 : Medan - Berastagi
Day 2 : Hike Sibayak, depart to Danau Toba. On the way singgah Sipisopiso waterfall and Samarjarunjung
Day 3 : Danau Toba / Samosir Day Tour
Day 4 : Medan and pulang

Google2 macam tak banyak sangat info pasal mendaki di Sibayak. Ada memang ada tapi kena baca habis sampai comment kat bawah. hahaha. sebab dekat situ bila ada orang tanya baru depa mention.

Baca2 blog ada yang backpacking jugak tapi rasanya kami opt for supiring je kot kali ni. 

Kebanyakan supir mengikut pembacaan saya bawak trip p sightseeing, Jadinya, kita try nasib je mintak quotation untuk masukkan hiking dalam itin daripada senarai supir yang dijumpai di alam maya. 



  1. Happy Holidays Tour & Travel
Tel (6261) 4566458
Fax (6261) 4553615
website : http://www.medantour.com
email : happyholidaysmes@yahoo.com

  1. Kita Holidays Travel & Tour
Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 (Whatsapp)
email : am_holidays@yahoo.com, kita_holidays@yahoo.com, kitaholidays@yahoo.com

maklumat dijumpai di ruangan komen hee

  1. Lovely travel
info@lovelyholidays.net
lovely_holidays@hotmail.com

PT. Lovely Holidays Tour and Travel , Medan , Siantar , Jakarta - Indonesia
PT. Lovely Forex Money Changer , Medan - Indonesia
CV. Lovely Event Organizer , Medan - Indonesia


MARULI DAMANIK
Managing Director


Direct Email : lovely_holidays@hotmail.com
HP : 08126021970 , 081370701997
Phone : 061-4537985 , Fax : 061-4142433
Pin BB : 7F927D56
Website : www.lovelyholidays.net 

Proud Member of : ASPPI , ASITA , LC 
aris_dmk@yahoo.com

           sumber : n-hafizah.blogspot.com

  1. Pak Roy
+628126567621
+6281269891610

sumber : wahidayatulaswa.blogspot.com

  1. Pak Roy : alhuda16@yahoo.com
          adik pakai supir yang ni hari tuh
          xsure sama atau tidak dengan pak roy di atas

  1. Pt. Elegant Tour & Travel
Contact person : Nanda
email nanda.elegant@yahoo.com
Mobile : +6282162017001

yang ni jumpa dalam fb Malaysian Backpackers Club
member pon pernah menggunakan khidmat beliau

7. Saffira Tour & Travel
Management Office Jl. Prof. Hazairin No. 60 - Belakang Balok Bukittinggi - West Sumatra - INDONESIA
Phone : +62 752 34411
Fax : +62 752 34391

sumber : kairulizwan.com

8. Mawaddah trans tour

Sabrina
+60132702887
Mawaddah Trans Tours :) happy
Diriwayatkan daripada Anas r.a: “Nabi Muhammad SAW pernah bersabda:”Tidak ada seorang pun di antara kalian dipandang beriman sebelum ia menyayangi saudaranya sesama Muslim seperti halnya ia menyayangi dirinya sendiri.”
email mawaddah_tours@yahoo.com

jumpa dalam ruangan komen hee
Overall saya dah emel hampir semua di atas dan ada yang dah memberi maklumbalas. Range harga yang kami dapat bermula dari 1.8 juta rupiah hingga 2.8 juta rupiah per pax. Haha. Tak pasti lah saya murah ke tak. Kumpulan kami cuma 3 orang jadi mungkin harga up sikit? Pakej termasuk guide untuk Sibayak, transport, meals, and standard tour di Medan, Danau Toba and Samosir

Ada cadangan lain kawan2? :)



11 comments:

  1. Ajla, kalau Rp1.8j tu utk 3 orang kira dah murah banget lah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zilla, sebnanye 1.8 juta per pax. xlengkap ayat saya rupanya. maafkan saya. hee
      hari tuh trip sightseeing kwn2 supir quote rm340/pax

      Delete
    2. ,,.,KISAH NYATA ,,,,,,,


      Aslamu alaikum wr wb..Allahu Akbar, Allahu akbar, Allahu akbar
      Bismillahirrahamaninrahim,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada
      teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang
      property rumah tangga dan mencapai kesuksesan yang luar biasa, mobil rumah dan
      fasilitas lain sudah saya miliki, namun namanya cobaan saya sangat percaya
      kepada semua orang, hingga suaatu saat saya ditipu dengan teman saya sendiri
      dan membawa semua yng saya punya, akhirnya saya menaggung utang ke pelanggan
      saya totalnya 470 juta dan di bank totalnya 800 juta , saya stress dan hamper
      bunuh diri anak saya 2 orng masih sekolah di smp dan sma, istri saya pergi
      entah kemana dan meninggalkan saya dan anakanaknya ditengah tagihan utang yg
      menumpuk, demi makan sehari hari saya terpaksa jual nasi bungkus keliling dan
      kue, ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman
      dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu
      katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan KI JAMBRONG hidupnya
      kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi selama satu minggu
      saya berpikir dan melihat langsung hasilnya, saya akhirnya bergabung dan
      menghubungi KI JAMBRONG di No 0853-1712-1219. Semua petunjuk AKI saya ikuti dan
      hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah Demi AllAH dan anak saya,
      akhirnya 5M yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya
      lunas dan sisanya buat modal usaha, kini saya kembali sukses terimaksih KI
      JAMBRONG saya tidak akan melupakan jasa AKI. JIKA TEMAN TEMAN BERMINAT, YAKIN
      DAN PERCAYA INSYA ALLAH, SAYA SUDAH BUKTIKAN DEMI ALLAH SILAHKAN HUB KI
      JAMBRONG DI 0853-1712-1219. (TANPA TUMBAL/AMAN).
      ,,,,

      Delete
  2. murah tu kalau 1.8 juta seorang termasuk tempat yg di nyatakan utk seorang..harap2 servis yg di beri tip top boleh war-warkan kepada kawan2 yg belum pernah ke sana termasuk JM nih :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya mcm ok. Tp tulah tgh bncg2 dan timbang tara dgn kwn2. Sbb kdg murah ada yg bbrp yg die x cover gak. InsyaAllah jika smpi ke sana boleh sharing2 hee

      Delete
  3. Salam. Hee saya tidak pernah ke Medan Indonesia lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. ni pon tak pernah sampai ni. baru nak cuba2. heee

      Delete
  4. Melancong ke Medan, Indonesia pon sangat bajet sebenarnya.. Saya menyediakan pakej mewah dgn harga bajet yg pasti menyeronokkan...everyone can enjoy! 0175367426 insyi

    ReplyDelete
  5. Adakah anda memerlukan pinjaman?
    Adakah anda ingin membayar bil-bil anda?
    Adakah anda ingin memiliki kewangan yang stabil?
    Apa yang anda perlu lakukan adalah untuk menghubungi kami untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana untuk mendapatkan
    bermula dan mendapatkan pinjaman yang anda inginkan.
    Tawaran ini adalah terbuka kepada semua yang akan dapat membayar balik kembali dalam masa yang sewajarnya.
    Nota-jangka masa pembayaran balik boleh dirunding dan pada kadar faedah
    3%.

    Anda perlu memaklumkan kepada kami jumlah pinjaman yang diminta tepat bagi
    membolehkan kami menyediakan anda dengan Terma dan Syarat Pinjaman. jika anda
    berminat untuk mendapatkan pinjaman dari syarikat kami.
    Sila, jangan melengkapkan borang permohonan pendek seperti di bawah dan kami
    berjanji untuk membantu anda dalam mana-mana keperluan kewangan anda berada dalam
    BORANG PERMOHONAN PINJAMAN {BORANG ONLINE}

    1) NAMA ANDA ...................
    2) NEGARA ANDA ................
    3) PEKERJAAN ANDA .............
    4) STATUS PERKAHWINAN ANDA .........
    5) NOMBOR TELEFON ................
    6) PENDAPATAN BULANAN ............ ..
    7) ALAMAT .....................
    8) TUJUAN PINJAMAN .............
    9) PINJAMAN PERMINTAAN ................
    10) TEMPOH PINJAMAN ..................

    Hubungi E-mel: david.mutukufinance60@yahoo.com

    LINK KEWANGAN LIMITED
    THANKS,
    Encik David Mutuku

    ReplyDelete
  6. ENJOY HOLIDAY MEDAN
    Add : Medan,North Sumatera - Indonesia
    Telp : 06180019762
    Fax : 06180019782
    Mobile : 085270126984 (Whatsapp)
    Email : enjoyholidaymedan@gmail.com
    Web : http://www.enjoyholidaymedan.com/
    Web : http://www.enjoyholidayindonesia.com/
    Blog : http://discover-medan.blogspot.com/
    Blog : http://enjoyholidaymedantravelandtour.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Halo semua, Nama saya Risna Susanti, warga negara Indonesia: am 32 tahun .. Saya ingin menggunakan media ini untuk menginformasikan semua tentang kebaikan Tuhan untuk akhirnya memimpin saya untuk pemberi pinjaman kredit benar-benar dan asli bernama Joyce Roland, direktur JOYCE ROLAND Pinjaman Perusahaan setelah telah scammed oleh pemberi pinjaman palsu lainnya, saya putus asa dan tidak tahu siapa yang harus dipercaya sementara ia datang dan menaruh senyum besar di wajah saya di saya sangat mengejutkan. Siapa pun dari Anda yang juga telah menjadi korban penipuan, Anda harus repot-repot lagi cos, saya harus menyampaikan kabar baik dan satu-satunya pemberi pinjaman yang dapat Anda percaya, hanya menghubungi mereka sekarang melalui email: {joycerolandloancompany@gmail.com »} untuk lebih info tentang cara untuk mendapatkan pinjaman Anda atau Anda dapat menghubungi saya melalui email saya untuk panduan lebih lanjut dan saran tentang cara untuk mengajukan pinjaman dari Ibu Joyce di risnasusanti247@gmail.com. Dan sekali lagi terima kasih kepada JOYCE ROLAND untuk memberi saya pinjaman sebesar $ 50,000

    ReplyDelete